Stora Barriarrevet & Cape Tribulation

Jag har precis vinkat av Anna som ska fortsatta sin resa soderut. Alltid trakigt med farval, speciellt nar vi hade tre toppen veckor tillsammans. Den senaste veckan har bland annat innehalligt mycket skratt, for lite somn och inbrott pa ett hostel. Borjan av veckan var lugn, vi tog dagen som den kom men mycket av tiden gick at till att planera min fortsatta resan. Har nu antligen bokat Nya Zeeland resan, Whitsunday och Fraiser resorna. Ser fram emot detta nagot enormt!

I fredags akte Anna och jag med baten Paradise Passion ut till Stora Barriarrevet. Kom forst till en o som vi snorklade runt, det var helt fantastiskt. En helt annan varld under ytan, stim av fiskar som simmade runt en och farggranna koraller. Stannade aven pa ett annat stalle och snorklade runt baten, har var det djupare och storre vagor. Hemresan med baten av lika med piratskeppet pa Grona Lund... det gungade rejalt! Jag tyckte mest att det var roligt men Anna var gron i ansiktet. Jag ville aldrig att denna dag skulle ta slut, det var sa roligt. Men vad trott man blir efter en dag pa sjon! Anna och jag gungade hem och stupade i sang.

Dagen efter var vi pa G igen, under morgonen hyrde vi bil och akte pa en roadtrip. Drog till Norra Queensland mot Port Douglas och Cape Tribulation. Har vandrade vi i regnskogen, solade pa ode stander, akte pa bergsvagar med turkost hav nedanfor och sa bodde vi en natt pa "PK Jungle Village"... ett riktigt hippie stalle dar folk var hoga dygnet runt och manga var tandlosa. Stranderna var underbara, men det var forbjudet att bada pga av krokodiler. Det ar svart att beskriva Cape Tribulation for ord racker inte till hur vackert det faktiskt ar. Detta stalle kommer for alltid finnas i mitt hjarta.

Har nu bokat in ytterliga tre dagar pa ett Hostel i Cairns ($16/natt = 112 kr/natt, billigaste hostelet hittils! Hoppas dock det ar bedbugs fritt!) dar jag ska traffa Eilis, Kris och Astrid fran Alice Spring turen. Under veckan ska jag och Eilis leta fruktplockningsjobb. Vadret ar vaxlande regn och sol, runt 30 grader.




Bilder pa Cape Tribulation fran google.com.au

Hej fran Cairns!

Jag och min resekompis Anna fran England har kommit till ostkusten och Cairns! Vi bor pa ett hostel/hotell som heter Casgarden Resort, hyr ett billigt rum och bor helt ensamma i det! Jatteskont med egen toa, dusch och kok. Kom hit i mandags morse efter nagra timmars somn somn pa golvet pa Darwin Airport. Det ar kallare har an i Darwin, med kallt menar jag runt 25 grader... sa det ar inte speciellt synd om oss anda. Darwin var forresten ett harligt stalle, de 2 veckorna dar kandes som en anda lang utlandssemester. Eva och Anna som jag traffade i Darwin har varit toppen, sa trevliga tjejer. Av en slump hade Anna och bokat flyg till Cairns samma dag och denna vecka ska vi pa en endagstur till Stora Barriarrevet och snorkla! Annars blir det forsatt lata dagar och planering infor ostkusten.



RSS 2.0